Geslacht baby
Het geslacht van je baby bepalen - De nieuwe methode
Meisje of jongen? Met de legendarische Chinese conceptiekalender kun je er misschien al voor de echo achter komen wat het geslacht van je baby zal zijn. Natuurlijk is het niet wetenschappelijk bewezen, maar het is wel heel leuk. Waarom het niet eens proberen!
® Tip: Ontdek de babyspullen van Studio Belize!
Baby: geslacht bepalen - Conceptiekalender - China
Inhoud
- Welk geslacht krijgt mijn baby?
- Hoe gebruik je de Chinese conceptiekalender
- Chinese conceptiekalender: Wanneer kun je het geslacht bepalen?
- Chinese conceptiekalender: mythe of waarheid?
1. Welk geslacht krijgt mijn baby?
Ben je benieuwd of je binnenkort een meisje of jongetje op de wereld kunt zetten? Kun je bijna niet wachten tot de echo het geslacht van je baby onthult? Dan is er een spannend alternatief voor je: de Chinese conceptiekalender, die naar verluidt een verbazingwekkend hoge nauwkeurigheid heeft als het gaat om het voorspellen van het geslacht. Maar hoe betrouwbaar is deze methode echt?
2. Hoe gebruik je de Chinese conceptiekalender?
Deze speciale kalender combineert zonne- en maancycli om het geslacht van je baby te bepalen. Je berekent eerst je maanleeftijd en zoekt dan de maand op waarin je baby geboren zal worden. Aan de hand van de symbolen in de tabel kun je zien of je een jongen of een meisje kunt verwachten.
3. Chinese conceptiekalender: wanneer kun je het geslacht bepalen?
Hoewel het geslacht van je baby al bij de bevruchting wordt bepaald, ontwikkelen vrouwelijke en mannelijke embryo's zich aanvankelijk op dezelfde manier. De productie van testosteron begint bij jongens pas vanaf de 7e week, terwijl de ontwikkeling bij meisjes iets later begint. De geslachtsorganen van beide geslachten beginnen zich vanaf de 11e week te ontwikkelen, hoewel een exacte bepaling door middel van echografie pas later mogelijk is.
Het spannendste moment voor aanstaande ouders is vaak de tweede echo tussen de 19e en 22e week - mits de baby de goede kant laat zien.
Als je niet wilt wachten, biedt de Chinese conceptiekalender de mogelijkheid om vroeg te voorspellen - kort na de conceptie of zelfs al in de planningsfase.
4 Chinese conceptiekalender: mythe of waarheid?
Sceptici vragen zich af of de conceptiekalender meer is dan een feesttruc. Er zijn berichten over een slagingspercentage van 85%, maar hoe realistisch zijn deze cijfers? De kalender zou oorspronkelijk in de 13e eeuw in China zijn ontwikkeld om de keizerlijke familie te helpen bij het plannen van mannelijk nageslacht. De geloofwaardigheid van deze verhalen wordt echter betwist.
De realiteit: Chinese conceptiekalender = 50% hit rate
Studies, zoals die van professor Eduardo Villamor van de Universiteit van Michigan, tonen aan dat de hitrate van de kalender dichter bij 50% ligt - niet beter dan het opgooien van een munt.
Toch kan het leuk zijn om de Chinese conceptiekalender uit te proberen en te kijken of de voorspelling klopt. Maar stel je verwachtingen niet te hoog!
Heeft "Chinese conceptiekalender: jongen of meisje - hoe kom je erachter" je nieuwsgierig gemaakt, aan het lachen gemaakt of geïnformeerd? Laat dan een like achter of deel dit artikel met vrienden. Je feedback is belangrijk voor ons - volg ons op Pinterest, Facebook, Instagram, Flipboard en Google News om er zeker van te zijn dat je geen nieuws mist.