Ideeën

Baby shower spelletjes

Met deze spelideeën kun je een geweldige babyshower organiseren.

Spelletjes

Hoe maak je je babyshower onvergetelijk

Plan je een babyshower en ben je op zoek naar de beste spelideeën om het feest spannend en gezellig te maken?

Dan ben je hier aan het juiste adres! Spelletjes voor een babys hower zijn de sleutel tot een geslaagd feest dat zowel leuk is als onvergetelijke herinneringen oplevert. Hier zijn enkele fantastische babyshower ideeën voor je volgende feest.

Veel plezier met lezen!

Inhoudsopgave

  1. Bijpassende babyfoto's
  2. Babyfles pong
  3. Luier verschonen uitdaging
  4. Creatief ontwerp: Slabbetjes of rompertjes beschilderen
  5. Kinderrijmpjes herkennen
  6. De "vruchtzak" laten barsten
  7. Een herinneringsalbum ontwerpen
  8. Fles drinkwedstrijd
  9. Babynamen raden
  10. Buikomtrek schatten
  11. Babypap proeven
  12. Baby weddenschappen
  13. Stad-land-rivier voor de babyborrel
  14. Babybenodigdheden voelen
  15. Creatieve babybuil
  16. Babyshower - veelgestelde vragen

1. babyfoto's toewijzen

Verzamel vooraf babyfoto's van de gasten en leg ze klaar op het feest. Iedereen moet de foto's aan de juiste personen koppelen. De persoon met de meeste juiste matches wint.

2. babyflesje pong

Zet lege babyflesjes klaar en geef de gasten balletjes. Het doel van het spel is om de ballen in de hals van de flessen te gooien. Wie de meeste ballen raakt, wint.

3. luieruitdaging

Organiseer een wedstrijd waarbij de gasten zo snel en goed mogelijk een pop moeten inwikkelen. Gebruik een stopwatch om de tijd te meten. Dit spel zorgt voor veel gelach en is een goede oefening voor de aanstaande ouders.

4. creatief ontwerpen: Slabbetjes of rompertjes beschilderen

Begin de babyshower met een creatief spel waarbij de gasten witte slabbetjes of rompertjes beschilderen. Gebruik stoffenkrijtjes en geef de gasten de tijd om hun ontwerpen af te maken. De aanstaande mama kiest uiteindelijk het mooiste ontwerp. Deze gepersonaliseerde babyrompertjes en slabbetjes zijn niet alleen een prachtig aandenken, maar ook een geweldig kraamcadeau.

5. Kinderliedjes herkennen

Verdeel de gasten in twee teams en speel bekende kinderliedjes. De teams moeten de liedjes zo snel mogelijk herkennen en de woorden zingen. Er worden punten toegekend voor het raden en meezingen. Het team met de meeste punten wint.

6. De "vruchtzak" laten barsten

Ballonnen worden onder de kleding van de gasten geplaatst. Ze moeten de ballonnen laten knappen zonder hun handen te gebruiken. Dit zorgt voor veel plezier en gelach.

7. Ontwerp een souveniralbum

Maak een album waarin elke gast een pagina versiert. Foto's van de gasten, versieringen en wensen voor de baby maken van dit album een dierbare herinnering voor de aanstaande mama en de baby.

8. Flesjes drinkwedstrijd

Vul babyflesjes met melk en laat de gasten in teams van twee tegen elkaar strijden. Wie de fles het snelst leeg heeft, wint. Dit spel is leuker en moeilijker dan het klinkt.

9. Babynamen raden

Laat de gasten suggesties opschrijven voor de naam van de baby. De aanstaande ouders kunnen dan de namen beoordelen of raden wie welke naam heeft voorgesteld. Dit zorgt voor veel gespreksstof en kan de ouders helpen bij het vinden van een naam.

10. buikomtrek schatten

Een leuk spel waarbij de gasten de omtrek van de buik van de aanstaande mama moeten schatten. In plaats van een meetlint kun je ook een lint gebruiken. Iedereen knipt een stukje af dat moet overeenkomen met de buikomtrek. Aan het einde wordt de meting gedaan en de gast die er het dichtst bij zit, wint.

11. babyvoeding proeven

Haal verschillende soorten babyvoeding en verwijder de etiketten. De gasten moeten proeven en raden welke smaak het is. Wie de meeste smaken juist heeft, wint.

12. babyweddenschappen

Laat de gasten voorspellingen doen over de baby, bijvoorbeeld over de kleur van de ogen, het gewicht, de lengte of de haarkleur. Schrijf de voorspellingen op en vergelijk ze nadat de baby geboren is. De winnaar krijgt een kleine beloning van de mama.

13e stad-land-rivier voor de babyborrel

Deze versie van het klassieke stad-land-rivier spel is aangepast aan het thema van de babyshower. De categorieën kunnen zijn: babynaam, babyspullen, kinderrijmpje of kinderziektes. Eén gast zegt het alfabet in zijn hoofd, een ander roept "Stop!" en iedereen vult de categorieën in met de genoemde letter.

14. babybenodigdheden voelen

Vraag de gasten om kleine cadeautjes voor de baby mee te nemen, zoals fopspenen of badthermometers. Deze worden in een zak verpakt. De aanstaande mama moet er geblinddoekt in reiken en raden wat ze voelt. Als ze het goed raadt, mag ze het cadeautje houden.

15. creatieve babybuil

Laat de gasten de babybuil van de aanstaande moeder beschilderen met huidvriendelijke kleuren. Maak een foto van het resultaat als blijvende herinnering. Je kunt ook een gipsafdruk van de bult maken en die later beschilderen.

16e babyborrel - veelgestelde vragen

1. Wat doe je op een babyshower?

Je viert de aanstaande geboorte met familie en vrienden, eet taart en hapjes, versiert de baby op de juiste manier, speelt leuke spelletjes en neemt cadeautjes mee.

2 In welke maand geef je een babyshower?

Meestal in het laatste trimester van de zwangerschap. De planning moet minstens twee maanden van tevoren beginnen.

3. Wie organiseert de babyborrel?

Meestal de naaste familie of vrienden van de aanstaande ouders, vaak bij de aanstaande ouders thuis.

×