kletterdreieck-spielideen

Klimdriehoek: 5x creatieve speelideeën

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Met een klimdriehoek volgens Pikler kunnen kinderen niet alleen klimmen en zichzelf optrekken, maar nog veel meer. De klimdriehoek is door Emmi Pikler ontworpen om vooral de grove motoriek bij kinderen te bevorderen, maar ook creativiteit speelt een belangrijke rol. Omdat de Pikler klimdriehoek "open-speel" is, kun je oneindig veel speelmogelijkheden "bedenken" met een Pikler klimdriehoek - het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit.
Hier presenteren we 5 creatieve ideeën over hoe je de klimdriehoek met je kind kunt gebruiken. In deze spellen gebruiken we de Pikler Art klimdriehoekset met glijbaan.

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan-rickiracka-moeder-baby

RICKI RACKA®

Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie

Inhoud

1. Richten en gooien

2. Ballon door de sport duwen

3. Glijbaan als helling voor ballen, auto's of knikkers

4. Touw trekken op de glijbaan

5. De dieren redden

1. Nummer 1: Richten en gooien

Voor deze activiteit gebruiken we schalen van verschillende grootte (bij voorkeur breukvast van hout of plastic) en plaatsen ze op volgorde op de glijbaan. Nu kunnen de kinderen hun knuffeldieren, ballen of andere (zachte) speelfiguren van een kleine afstand in de schalen gooien. Zo trainen kinderen spelenderwijs hun oog-handcoördinatie.

pikler-klimdriehoek-rickiracka-met-glijbaan

RICKI RACKA®

Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie


2. Nummer 2: De ballon door de sporten duwen

Ter voorbereiding op dit ballonspel moeten de ballonnen eerst opgeblazen worden. Blaas de ballonnen niet te groot op, maar ook niet te klein - het beste is om ze zo op te blazen dat de ballonnen met een beetje moeite door de sporten geduwd kunnen worden. Nu kun je alle ballonnen op alle hoogtes tussen de sporten klemmen en de kinderen kunnen ze nu door de sporten duwen. Als ze alle ballonnen hebben, begint het spel opnieuw. Onze kleintjes vonden dit spelletje geweldig en herhaalden het tot alle ballonnen geknald waren.

duurzaame-babyproducten-bellkink-ontwerper

3. Nummer 3: Glijbaan als helling voor auto's, ballen of knikkers

Hoe eenvoudig deze activiteit ook klinkt, ze is erg populair bij de kinderen. Met behulp van de glijbaan kunnen kinderen hun speelgoedauto's, ballen, knikkers of andere ronde voorwerpen van een helling laten rollen of naar beneden laten rollen. Tip: er kunnen obstakels op de glijbaan worden geplaatst zodat de ballen of knikkers tegen elkaar botsen om de baan van het speelgoed op een creatieve manier te veranderen.

pikler-driehoek-

4. Nummer 4: Touwtrekken op de glijbaan

Deze activiteit is voor iets oudere kinderen om hun evenwichtsgevoel te verbeteren. Voor het touwtrekken kun je het beste een laken gebruiken voor een goede grip (gladde lakens glijden weg in kinderhandjes).

Ga tegenover elkaar staan bij de klimdriehoek met glijbaan. Nu kunnen de kinderen het uiteinde van het laken pakken en zichzelf langzaam naar je toe trekken op de glijbaan. Bouw een kleine uitdaging in door je kind achterstevoren van de glijbaan af te laten gaan.

6. Nummer 5: Red de dieren

Voor de laatste activiteit 'Red de dieren' heb je een aantal dieren en wat lint/touw nodig. Het maakt niet uit of de dieren groot of klein zijn of van pluche, hout of plastic.

De dieren worden aan de sporten gehangen met behulp van de touwtjes. Maak geen knoop, maar een lus zodat de kinderen het makkelijker los kunnen maken en zo de dieren kunnen "redden".

Op zoek naar een 1e verjaardagscadeau? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

×