Pikler

Klimdriehoek

Gids

Klimdriehoek: Leeftijdsadvies

Als ouders zijn we altijd op zoek naar geschikt speelgoed. En dat is niet eenvoudig, want er is zoveel aanbod. Als je op zoek bent naar houten speelgoed dat je kleintjes actief en cognitief stimuleert, duurzaam geproduceerd is en ook nog eens punten scoort met langdurige speelbaarheid, dan ben je hier aan het juiste adres. Ontdek in dit blogartikel wat een Pikler driehoek is en waarom kinderen er zo lang mee spelen.

Inhoud

  1. Wat is een Pikler driehoek?
  2. Hoe lang spelen kinderen met een Pikler-driehoek?
  3. Conclusie

-------------------------------------

Leeftijd aanbeveling

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Als ouders zijn we altijd op zoek naar geschikt speelgoed. Dat is niet eenvoudig, want er zijn ontzettend veel keuzes. Als je op zoek bent naar houten speelgoed dat je kleintjes actief en cognitief stimuleert, duurzaam geproduceerd is en ook nog eens punten scoort met lange speelbaarheid, dan ben je hier aan het juiste adres. Ontdek in dit blogartikel wat een Pikler Triangle is en waarom kinderen er zo lang mee spelen.


Inhoud

1. Wat is een pikler driehoek?

2. hoe lang spelen kinderen met een Pikler Triangle?

3. conclusie

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan

RICKI RACKA®

Pikler driehoek met glijbaan

meer-informatie

1. Wat is een Pikler Triangle?

De naam klimdriehoek, driehoekstandaard of Pikler-driehoek is bekend en vernoemd naar de Hongaarse kinderarts Emmi Pikler. De klimdriehoek is een kleine tot middelgrote sportconstructie en een prachtig turntoestel voor baby's en peuters. Het is gemakkelijk opvouwbaar en heeft de vorm van een driehoek wanneer het wordt opgezet. De sporten zijn geweldig om op te trekken en zelf te klimmen. Spelen met de Pikler Klimdriehoek biedt eindeloze speelmogelijkheden en stimuleert de autonome motoriek vanaf de kruipleeftijd (ongeveer 8 maanden). Goede Pikler driehoeken zijn opvouwbaar en hebben kinderveiligheidssloten zodat ze niet onbedoeld instorten tijdens het klimmen. Deze indoor klimrekken zijn gemaakt van 100% natuurlijk hout en dus zeer duurzaam.

2. Hoe lang spelen kinderen met de klimdriehoek?

Klimmen op de Pikler Triangle bevordert de cognitieve vaardigheden en de hand-voetcoördinatie van jonge kinderen. Rechtop klimmen is vooral leuk voor peuters en bevordert ook het evenwichtsgevoel, verbetert de houding en versterkt de spieren en het oriëntatiegevoel. Klimdriehoeken met glijbanen zijn pedagogisch waardevol en veranderen elke kinderkamer in een avontuurlijke speeltuin.

Een klimdriehoek helpt om zowel een goede mentale als fysieke ontwikkeling te bevorderen. Dankzij de driehoekige vorm helpt de hellingshoek de kleintjes om in een gezonde houding te klimmen. Met een grote Pikler driehoek (80-90cm hoogte) kunnen kinderen tussen de 8 maanden en 7 jaar uitgebreid spelen. De totale speelduur ligt dus tussen de 6-7 jaar. Het is daarom het perfecte speel- en trainingshulpmiddel voor de vroege kinderjaren.

duurzaame-babyproducten-studiobelize


De klimdriehoekset met glijbaan biedt vooral veel speelmogelijkheden. De glijbaan van de Pikler driehoek kan aan twee kanten gebruikt worden. Aan de ene kant als glijbaan, aan de andere kant als kippenladder.

En als de kinderen geen energie meer hebben, kan de Pikler Klimdriehoek eenvoudig worden omgebouwd tot een grot, een tipi, een tent of een tunnel. De kinderen gaan kamperen, zetten een dorpje op, een paardenstal of een autotunnel. De veelzijdigheid van dit Pikler speelgoed zorgt ervoor dat kinderen van verschillende leeftijden samen kunnen spelen en is daarom perfect voor broertjes en zusjes.


3. Conclusie

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Pikler Triangle (hoogte 83 cm) prachtig houten speelgoed is en zeker elke cent waard is als je het koopt als klimtoestel voor peuters en baby's. Mijn eigen drie kinderen (een, drie en zeven) vinden het geweldig om ermee te spelen en te klimmen. Daarom kan ik het alle ouders aanraden die op zoek zijn naar duurzaam, ecologisch speelgoed.

Dit artikel is ook interessant: 5x redenen: Waarom een klimdriehoek zinvol is

×