huehnerleiter-pikler-dreieck-babyfuss

Bevorderen van premature baby's met de klimdriehoek

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Premature baby's hebben speciale ondersteuning nodig omdat ze vaak worstelen met introversie en angst. De Pikler Driehoek kan helpen om het zelfvertrouwen en de persoonlijkheidsontwikkeling van premature baby's te bevorderen. In dit artikel onderzoeken we de voordelen van de Pikler Driehoek en hoe het de ontwikkeling van jonge kinderen ondersteunt.

pikler-klimdriehoek-glijbaan

RICKI RACKA®

Pikler Driehoek met glijbaan

meer-informatie-klimdirehoek


Hoe speelgoed premature baby's kan stimuleren?

Voor premature baby's is het belangrijk dat ze de kans krijgen om zichzelf te laten gelden wanneer ze jong zijn en zonder blootgesteld te worden aan overmatige frustratie. Premature baby's moeten worden aangemoedigd om nieuwe dingen uit te proberen, zodat de kleine ontdekkingsreiziger wordt gewekt.

duurzaame-babyproducten-bellkink

Klimmen op de Pikler Triangle bevordert de motoriek, cognitieve vaardigheden en het zelfvertrouwen van premature baby's. Het biedt beheersbare uitdagingen voor elke ontwikkelingsfase van de premature baby. Het biedt beheersbare uitdagingen voor elke ontwikkelingsfase van de premature baby, wat het zelfvertrouwen van de premature baby versterkt zonder frustratie.

Pikler Triangle als ondersteuning voor premature baby's

De Pikler Driehoek, ook bekend als de Klimdriehoek, stelt baby's in staat om hun eigen grenzen te testen. Met elke extra sport die in het klimmen is opgenomen, kunnen de kleintjes verder groeien dan zichzelf en een gevoel van succes ervaren. Het is geweldig om als ouders te zien hoe blij de kleintjes zijn met hun gevoel van succes tijdens het klimmen of glijden. De trots in hun ogen als ze de Pikler klimdriehoek oversteken is hartverwarmend en geeft de kinderen juist de kans om zich op jonge leeftijd te laten gelden. De Pikler Triangle biedt kinderen de kans om zich in een beschermde omgeving zonder frustratie te ontwikkelen en een sterk zelfvertrouwen op te bouwen.

Vrij spelen in de Pikler Triangel bevordert zelfvertrouwen & motoriek

Spelen met de Pikler Triangel bevordert cognitieve vaardigheden door hand-voetcoördinatie en traint het evenwichtsgevoel. De houding wordt verbeterd, spieren worden versterkt en het richtingsgevoel wordt ontwikkeld. Het belangrijkste positieve effect in verband met premature baby's zou echter het gevoel van prestatie kunnen zijn dat de kleintjes ervaren door op en over het klimtoestel te klimmen. Dankzij de driehoekige vorm maakt de Pikler Triangle klimmen met een gezonde houding mogelijk. De Pikler Driehoek is een pedagogisch waardevolle klimdriehoek. Spelen met dit Pikler klimrek helpt de fysieke en psychologische ontwikkeling van je kind.


De Pikler Art klimdriehoek bevordert de creativiteit

Naast het klimspel is de Pikler driehoek ook geschikt voor fantasiespellen. Zo kunnen kinderen zich niet alleen uitleven, maar ook hun creativiteit ontwikkelen. Door er een deken overheen te leggen, wordt de Pikler Triangle een grot, een tipi of een tent. Ze kruipen door een tunnel of duwen hun auto's erdoorheen. Er zijn geen grenzen aan de verbeelding. Voor deze fantasierijke spelletjes is een grote Pikler Driehoek met veel ruimte eronder. Zo'n spruitendriehoek verandert elke crèche en kleuterschool in een avonturenspeelplaats. De Pikler Triangle ondersteunt actief, vrij en creatief spel. De klimdriehoek is heerlijk geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden tussen 8 maanden en 7 jaar.


ledikanten-babybedjes-verkoop

Pikler Triangle - trainingstoestel voor peuters vanaf 1 jaar

Ook ouders hebben baat bij een Pikler Triangle. Ze hebben hun kind in het zicht en kunnen hem of haar op elk moment ondersteunen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de klimdriehoek vanaf de leeftijd van 1 jaar. Voor premature baby's kan dit iets later nuttig zijn. Zodra het kind begint te kruipen en zichzelf zelfstandig kan optrekken, kan de Pikler Triangle worden aangeboden.

De extra portie plezier - klimdriehoek met glijbaan

De accessoire glijplank van Pikler biedt extra klimmogelijkheden en dus extra speelplezier. De glijbaan van de klimdriehoek kan aan beide kanten gebruikt worden als glijbaan of als kippenladder om op te klimmen.

Conclusie

De Pikler Driehoek met Glijbaan is prachtig speelgoed. Duurzaam, ecologisch, vrij van schadelijke stoffen, duurzaam en veelzijdig. Bovendien spelen de kinderen er creatief en actief mee. Natuurlijk kan men niet spreken voor alle ouders die zo'n zware weg hebben moeten of hebben afleggen, en is dit ook geen medisch bewezen artikel, maar men kan de Pikler Triangelset naar eer en geweten aanbevelen. Hopelijk heeft dit artikel je kunnen ondersteunen in je zoektocht naar bruikbare speeltoestellen voor premature baby's.

Op zoek naar een 1e verjaardagscadeau? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen



×