kletterdreieck-mit-rutsche-kinder

Zomervakantie thuis - spelideeën

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Wie zegt dat een vakantie thuis niet net zo spannend kan zijn als ergens anders. Hieronder vind je leuke ideeën over hoe je op een creatieve manier een zomervakantie thuis met je kinderen kunt inrichten. Als je ideeën wilt opdoen, lees dan gerust verder.

Hoe kan ik de zomervakantie thuis spannend maken?

pikler-klimdriehoek-rickiracka-met-glijbaan

RICKI RACKA® 

Pikler driehoek met glijbaan


meer-informatie

1. Klimdriehoek parcours binnen en buiten

Een Pikler driehoek met glijbaan en kippentrap is een super allround speeltoestel, duurzaam én veelzijdig: Klimmen, ravotten, actief en creatief spelen. Een groot pluspunt is dat door de optimale hoogte (80 - 85cm) kinderen van verschillende leeftijden er tegelijkertijd mee kunnen spelen. Bovendien kan een Pikler Triangle zowel buiten als binnen worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een klein parcours in de tuin aanleggen met de Pikler Klimdriehoek. Dit kan naar believen worden uitgebreid, bijvoorbeeld met planken om te balanceren, emmerslalom of de goeie ouwe eier- en lepelrace. Of om de creativiteit nog meer te stimuleren, leg je gewoon een deken of doek over de Pikler-driehoek en de kinderen hebben een tipi/tent. Er zijn gewoon geen grenzen aan de creativiteit. Meer tips en ideeën hier in het Studio Belize magazine.®.

2. Doe-het-zelf projecten met kinderen

Een vogelhuisje, een modderkeuken, een speelhuisje, een boerderij of manege, misschien zelfs een parkeergarage voor speelgoedauto's? Er zijn zoveel doe-het-zelfprojecten waar je kleintjes actief aan mee kunnen doen. Het internet kan een goede bron van hulp zijn. Er zijn geweldige doe-het-zelf-sites op internet met informatie over kosten, materialen en instructies.

3. Kamperen in de tuin

Als je een tent en een tuin hebt, moet je dit zeker proberen. Zit rond het kampvuur en barbecue, zing, luister naar de geluiden van de natuur, staar naar de sterrenhemel terwijl je verhalen vertelt en knus in de tent ligt. Bovendien is het huis dichtbij. Dit brengt veel comfort en voor de kinderen is het een echt avontuur.


duurzaame-babyproducten-design-bellkink

4. Speurtocht

Iedereen kent het klassieke zoek-en-vind-spel. De kinderen krijgen beweging en hebben tegelijkertijd veel plezier. Je kunt raadselvragen, aanwijzingen of plaatjes gebruiken en als je tijdens een wandeling spontaan zin krijgt in een speurtocht, laat dan iemand voorgaan en pijlen met takken langs de weg leggen.

5 Maak een sprookjestuin

Een sprookjestuin kan worden gemaakt in de tuin of op een balkon. Je kunt een hoekje in de tuin zoeken of misschien in een bloembed, als er ruimte is, bij een boom of in de wei. Je kunt een huis van keramiek neerzetten voor de elfjes of er zelf een bouwen. Versier de elfjestuin met een paar bloemen, mos, takken, stenen en een pad of koop een kleine feeëndeur, bevestig deze aan een boom en maak er een kleine elfjestuin omheen. Een grotere emmer of een kleine tinnen bak is ook geschikt. Vul het met aarde, misschien wat schors en stenen en je kunt je naar hartenlust uitleven in het rijk van de feeën. Als je nog geen ideeën hebt, kun je op internet kijken en ideeën opdoen.

Disco-avond

Spring in het rond, drink fruitpunch en laat coole danspasjes zien op luide muziek en gekleurde lichten. Als je wilt, kun je je verkleden of flitsende, kleurrijke kleding dragen in colour blocking stijl. Misschien zelfs wat glitter en make-up op je gezicht en de discoavond kan beginnen voor jong en oud.

7. nachtwandeling

Wandel 's avonds, als het donker wordt, met fakkels of zaklantaarns door het bos, het dorp of de weilanden. Als je op zoek bent naar die extra griezelfactor, kun je spookverhalen vertellen en de dapperen onder jullie durven zelfs in het donker over een begraafplaats te lopen.

Poppentheater

Je kunt een poppenkast bouwen van doeken, een tafel en stoelen of een grote kartonnen doos. De poppen kunnen sokken, Barbies, actiefiguren, auto's of handgemaakte poppen zijn. Verzin samen of met z'n tweeën verhalen en wees om de beurt het publiek of de poppenspeler. Je bent welkom om voor muzikale begeleiding te zorgen, van kinderen of ouders. Voor degenen die geen instrument bespelen, is er altijd nog de goede oude cd-speler of muziek van internet.

ledikanten-babybedjes-babywieg-verkoop


9. Wandelingen op avontuurlijke paden

Kinderen zijn kleine ontdekkingsreizigers. Avonturenpaden zoals een avonturenpad in het bos, boardwalks in de heide of zelfs een boomtoppenpad zijn spannende bestemmingen voor uitstapjes. De kinderen kunnen ontdekken, voelen, uitproberen, klimmen, ravotten en bewegen in de frisse lucht en in de natuur.

10. Maak natuurfoto's

Je hebt hier niet veel voor nodig: papier, dubbelzijdig plakband en voorwerpen uit de natuur die je bijvoorbeeld tijdens een wandeling hebt verzameld. Bloemen, bladeren, grassen, dunne takjes of kleine steentjes. Plak de tape op het papier en leg je verzamelde natuurschatten erop. Als je wilt, kun je het plakband zo plakken dat het een vorm krijgt, bijvoorbeeld een hart.

11. Reuze zeepbellen

Zeepbellen zijn altijd leuk. Om reuzenzeepbellen te laten ronddrijven heb je nodig: twee stokjes, een lang touw en een teiltje met zeepsop. Het touw wordt tussen de stokjes gespannen, het sop hangt nu in de driehoek van touw en kan door de lucht worden getrokken. Op internet kun je talloze instructies vinden om zelf zeepbellen te maken of kant-en-klare zeepbellenpakketten.

12. sterrenkijker

Kleed je warm aan, pak dekens en kruip lekker tegen elkaar aan in de tuin. Ga op je rug liggen en kijk naar de sterren, zoek naar sterrenbeelden en vertel er verhalen over, of geniet gewoon van het uitzicht op de uitgestrektheid van het heelal. Als je geluk hebt, zie je misschien wel vallende sterren. Als je in de stad woont, zoek dan een plek verder weg, neem wat te drinken en snacks mee en maak het je daar gemakkelijk. Vooral juli en augustus lenen zich hier goed voor, want dan verlichten de Perseïden de nachtelijke hemel. Dit jaar vinden ze plaats tussen 17 juli en 24 augustus 2022. Kijk elk jaar op internet om te zien wanneer de Perseïden voorbij komen.

13 Het verleden achterhalen

Maak korte dagtochten, bezoek kastelen of hun ruïnes, Vikinggebouwen of overblijfselen van de Limes. Bezoek steengroeven waar je fossielen kunt opgraven of steden die in een meteorietkrater zijn gebouwd. Ga ondergronds in oude mijnen of zoutmijnen.

14. Opblaasbare boottocht

In een rustig meer of een vredig beekje is een tochtje in een opblaasboot erg leuk, avontuurlijk en belooft het nodige verkoeling. Afhankelijk van de gelegenheid kun je ook een picknick meenemen en op de boot eten of een mooi plekje uitkiezen om uit te rusten en te zwemmen.

15. Tuinbioscoop

Beleef een gezellige filmavond buiten, kruip lekker onderuit op goedverzorgde tuinstoelen en -stoelen, met een grote bak popcorn. Er zijn nu beamers en schermen verkrijgbaar voor een redelijke prijs, zoals een mini-beamer, die je rechtstreeks kunt aansluiten op je mobiele telefoon en waarmee je je favoriete films en series kunt bekijken onder de nachtelijke hemel.

Conclusie

Natuurlijk willen we allemaal weg uit onze vertrouwde omgeving en ons dagelijks leven. Maar ik denk dat deze 15 punten je een aantal goede ideeën zullen geven over hoe je thuis van je zomervakantie kunt genieten als een leuke en spannende gezinsvakantie. Ik wens je veel plezier met het uitvoeren van de ideeën en een fijne zomervakantie.

Op zoek naar een 1e verjaardagscadeau? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

×