kletterdreieck-mit-rutsche-kind

Klimdriehoek - Is het de moeite waard om hem te kopen?

Van de experts van Studio Belize® - Ontwerpstudio voor kinderproducten:

Bij het kopen van nieuwe producten voor onze kinderen lezen wij ouders graag over de ervaringen van andere ouders. In de volgende tekst zal ik eerst kort uitleggen wat een Pikler Driehoek precies is en waarom het pedagogisch waardevol is. Daarna deel ik mijn persoonlijke ervaringen met onze Pikler Driehoek en de feedback van onze klanten. Als je nieuwsgierig bent, lees dan hier verder.

pikler-klimdriehoek-met-glijbaan-rickiracka


RICKI RACKA® 

Klimdriehoek met glijbaan

meer-informatie

Inhoud

  1. Wat is een Pikler Driehoek?
  2. Waarom is een Pikler Triangle leerzaam?
  3. Wanneer moet je een Pikler Triangle kopen?
  4. Wat maakt een goede Pikler Triangle?
  5. Hoe lang spelen kinderen met een Pikler Triangle?
  6. Kan de Pikler Triangle ook voor andere doeleinden gebruikt worden?
  7. Ervaringen met de Pikler Triangel
  8. Conclusie

1. Wat is een Pikler Driehoek?

De naam Pikler Driehoek is afgeleid van de Hongaarse kinderarts en uitvinder van de klimdriehoek, Emmi Pikler. De Pikler Triangel, ook wel Klimdriehoek genoemd, is een kleine tot middelgrote sportconstructie in de vorm van een driehoek waarop kinderen tussen de 8 maanden en 7 jaar klimmen, spelen en zichzelf optrekken. Spelen met de Pikler Triangel is leuk en bevordert de autonome en motorische ontwikkeling.

2. Waarom is een Pikler Triangel educatief waardevol?

Bij het klimmen op de Pikler Driehoek worden de cognitieve vaardigheden van het kind ontwikkeld door de hand-voetcoördinatie. Het traint ook het evenwichts- en oriëntatiegevoel van het kind, versterkt de spieren en verbetert zo de algehele houding van het kind. Een gevoel van prestatie tijdens het klimmen (bijv. het oversteken van de klimdriehoek) versterkt ook het zelfvertrouwen van de kinderen. Dankzij de driehoekige vorm en, bij goede klimdriehoeken, een niet te steile hellingshoek, maakt de Pikler Driehoek klimmen in een gezonde houding mogelijk. De Pikler Triangel helpt bij het bevorderen van een goede mentale en fysieke ontwikkeling van het kind.

3. Wanneer moet ik een Pikler Triangel kopen?

Ieder kind is individueel en daarom accepteert ieder kind de Pikler Triangle op een ander moment. In principe is een klimdriehoek geschikt voor kinderen tussen de 8 maanden en 7 jaar.

De meeste kinderen zien de Pikler Driehoek voor het eerst, kijken er nieuwsgierig naar en dan duurt het niet lang voordat ze proberen te klimmen.

Het is echter ook mogelijk dat kinderen niet meteen met glinsterende ogen op de Pikler Triangle springen, maar dat de interesse van het kind zich eerst een beetje moet ontwikkelen. Dit gebeurt meestal als ouders de Pikler Triangle direct vanaf de 8e levensmaand aanbieden.

Wij raden ouders aan om de Pikler Triangle rond de eerste verjaardag aan te bieden. Als het kind er niet meteen mee speelt, kun je de Pikler Triangle minstens zes maanden binnen handbereik van het kind laten staan. Elk kind heeft zijn of haar eigen tempo, dus als de interesse eenmaal gewekt is, kan het kind meteen beginnen met spelen en klimmen, en met onze Pikler Triangel betekent dit speelplezier voor de komende 6-7 jaar.

4. Wat maakt een goede Pikler Triangle?

Hij moet veilig zijn. Daarom moet hij 2x een kinderslot of vouwsluiting hebben en gemaakt zijn van natuurlijk hout. Dit laatste is belangrijk zodat het kind niet wordt blootgesteld aan chemische verontreinigingen, bijvoorbeeld van verf, lak of oppervlaktebehandelingen. Alle randen moeten afgerond zijn en alle oppervlakken goed geschuurd. Dit is belangrijk zodat de spelende kinderen niet aan scherpe randen blijven haken, zichzelf verwonden of spaanders oplopen. Een Pikler-driehoek van dennenhout en plastic moet worden vermeden. Dennenhout is niet erg stevig, splintert gemakkelijk en breekt snel. Plastic is niet duurzaam en kan schadelijke stoffen bevatten.

De Pikler Triangle moet stevig en robuust zijn. Laten we eerlijk zijn, de Pikler Triangle wordt gebruikt voor wild spel en ravotten. Hij wordt heen en weer geschud, geschud en verzwaard. Alleen Pikler-driehoeken van hoge kwaliteit garanderen een lange levensduur, zodat kinderen er jarenlang mee kunnen spelen. De regel hier is "multiplex is het betere massieve hout"! Multiplex is stabieler en voorkomt dat sporten of de uitklapbare veiligheidssluitingen onder belasting uitbreken. Bij Pikler-driehoeken van slechte kwaliteit zijn de sporten meestal gelijmd en beginnen ze tijdens het gebruik snel te draaien voordat ze uiteindelijk breken. Hoogwaardige Pikler triangels hebben een schroef in de sport geïntegreerd die vervolgens met een moer aan de poot kan worden bevestigd.

5. Hoe lang spelen kinderen met een Pikler Triangel?

Als de Pikler Triangel de juiste hoogte heeft, kunnen kinderen tot 7-8 jaar met de Pikler Triangel spelen. Wij adviseren een hoogte tussen 80-85 cm voor de Pikler Triangel. Het is aantrekkelijk en biedt uitdaging, maar is niet te hoog om gevaarlijk te zijn. Natuurlijk moeten ouders altijd toezicht houden op het kind dat met de Pikler Driehoek toezicht houden.


6. Kan de klimdriehoek ook voor andere doeleinden worden gebruikt?

Ja, dat kan! Het is absoluut een multifunctioneel speeltoestel. Na het oefenen is de Pikler Triangle geweldig voor fantasierijk spel. Het wordt gemakkelijk een grot, een tipi, een tent of een kruiptunnel. De kinderen gaan kamperen, zetten een dorpje op, stoppen er knuffels in en hebben ineens een paardenstal of een tunnel voor speelauto's. Er zijn gewoon talloze speelideeën. Er zijn gewoon talloze speelideeën. Je kunt meer over speelideeën lezen in het artikel uit ons tijdschrift dat je hier vindt.

7. ervaringen met de Pikler Driehoek

Zo, ik hoop dat ik een aantal van jullie vragen heb kunnen beantwoorden. Nu wil ik je graag vertellen over de ervaringen van onze klanten en over mijn eigen ervaringen.

De Pikler Driehoek heeft onze klanten en mij overtuigd als een geweldig indoor speeltoestel. Het heeft de perfecte hoogte, scoort vooral goed bij slecht weer of op Corona tijdstippen, omdat de kinderen de mogelijkheid hebben om stoom af te blazen binnen hun eigen vier muren. De veelzijdigheid en het feit dat onze kleintjes er samen mee kunnen spelen zijn net zo indrukwekkend.

De duurzaamheid en levensduur van de Pikler Triangle als speeltoestel is ook erg goed ontvangen. Laten we eerlijk zijn, als je ergens in investeert, wil je het ook voor een lange tijd hebben. Onze klanten en ik hebben allemaal positieve ervaringen met de Pikler Triangle. Daarom ben ik ervan overtuigd dat een Pikler Triangle een aankoop is die de moeite waard is voor kinderen en ouders.

8. conclusie

A Pikler Driehoek Een Pikler Triangle is een speeltoestel dat onze kinderen actief stimuleert en hun ontwikkeling op een zeer positieve manier ondersteunt. Naar mijn mening zouden alle kinderen van dit speelgoed moeten kunnen genieten om te profiteren van de voordelen voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Op zoek naar een 1e verjaardagscadeau? Lees ons blogartikel: Het perfecte cadeau voor 1 jarigen

×