Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 13

CURRY NOEDELS MET KIP (KAO SOI)

Kao Soi - een heerlijke curry - vind je overal in Zuidoost-Azië. Kao Soi Gai is echter een specialiteit van Chiang Mai, een stad in het noorden van Thailand. De kip wordt gekookt in een romige, pittig-zoete bouillon, vervolgens geserveerd op gekookte eiernoedels en gegarneerd met knapperige gebakken noedels. De smaak is evenwichtig en niet te pittig.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 35 min.

Totale tijd: 35 min.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES

  • 1 kg kippendijen

  • 25 porties kleine gedroogde eiernoedels

  • ¼ kopje lichtgekleurde sojasaus

  • ½ eetlepel gemalen zeezout

  • 1½ eetlepel donkerzoete sojasaus

  • 3 kopjes dikke kokosmelk

  • 7 kopjes dunne kokosmelk (3½ kopjes dikke kokosmelk gemengd met 3½ kopjes water)

  • 2 kopjes olie voor het bakken van noedels

  • 10 kopjes water om noedels te blancheren

Salade:

Ingemaakte sla, ingemaakte sjalotten, gemalen chilipeper gebakken in olie, kwart limoenen

Ingemaakte groenten:

500 g ingemaakte sla, 500 g sjalotten, 2 kopjes azijn, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel gemalen zeezout


STAP 1

Maak de kip schoon en dep hem droog. Snijd in hapklare stukken en zet apart in een kom. Verwarm de dunne kokosmelk in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg het zout toe en blijf verwarmen tot de kokosolie naar het oppervlak drijft.

STAP 2

Haal de olie van het oppervlak, ongeveer ½ kopje, en doe het in een wok. Verhit de wok en voeg de currypasta toe. Roerbak tot het geurig is en doe het mengsel dan terug in de kokosmelkpot. Voeg de gesneden kip toe en bak tot de kip gaar is. Voeg de dikke kokosmelk toe. Breng op smaak met lichte en donkere sojasaus. Proef en pas aan indien nodig. Voeg zout toe als het niet meer naar zout smaakt.

STAP 3

Breng een pan water aan de kook. Voeg de 23 porties pasta toe en blancheer om zacht te worden. Bak 2 porties noedels in medium olie tot de noedels knapperig en geel zijn. Verwijder dan de noedels om overtollige olie te laten uitlekken. Eenmaal afgekoeld, doe je de gebakken noedels over in een pot en sluit je het deksel om de knapperige textuur te behouden.

STAP 4

Om de ingemaakte groenten te bereiden, was en laat je de sla uitlekken. Snijd in kleine stukjes. Schil de sjalotten, snijd ze in vieren en halveer ze en zet ze apart in een kom. Doe de azijn, suiker en zout in een pan. Verwarm tot alle ingrediënten zijn opgelost. Giet de saus in de salade- en sjalottenkom. Laat het best een dag of minstens 2 uur weken.

STAP 5

Om te serveren doe je de geblancheerde noedels in een kom. Voeg de kip en soep toe aan de noedelkom. Bestrooi met gebakken noedels. Serveer met ingemaakte sla, ingemaakte sjalotten en in olie gebakken gemalen pepers.

×