Rotes

THAI CURRY

Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 3

Rode Thaise kip kerrie

(GAENG KIEW WAN GAI)

Deze Thaise curry is een van mijn favoriete Thaise curry's. Hij zit vol pittige smaken, maar is tegelijkertijd ook mild. Door een beetje limoensap toe te voegen, krijg je een lichte, frisse smaak. Traditioneel wordt de curry gegeten met vis en is hij nogal zuur en soepachtig. Ik geef de voorkeur aan een iets romigere versie met veel kokosmelk en vervang de vis door kipfilet of koningsoesterzwammen. Veel kleurrijke groenten zijn een must bij deze curry! Veel succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Rotes Thai Curry

Viel Spaß beim Kochen!

Kook instructies

STAP 1

Dep eerst het vlees droog en snijd het in hapklare stukken. Leg opzij.

STAP 2

Was de groenten en snijd ze in gelijke stukken. Verhit nu de pan, voeg een beetje plantaardige olie toe en bak de rode currypasta.

STAP 3

Hoe lang? - Tot de smaken zich hebben ontwikkeld en de kamer naar curry ruikt. Houd het vuur in de gaten en pas aan. Schud nu de kokosmelk en voeg 100 ml toe aan de pan; roer met de currypasta tot het romig is.

STAP 4

Het vlees kan nu worden toegevoegd aan de pan. Zet het vuur hoger en bak het vlees 5 minuten, af en toe draaien. (Als je tofu gebruikt, bak het dan eerst met een beetje olie tot het knapperig is.) Voeg een beetje suiker toe aan de pan, samen met de groenten en 1/2 glas water of bouillon. Giet er dan de resterende kokosmelk bij en laat verder koken op middelhoog vuur.

STAP 5

Zet de pan uit - nu het belangrijkste: kruiden! Proef eerst. Breng dan op smaak volgens de 5 smaakcomponenten balans (pittig-zuur-zoet-zout-umami)! Dus een beetje vissaus voor zout-umami, suiker voor zoet, limoensap voor zuur & eventueel meer currypasta voor pittig. Garneer met kruiden en serveer op warme jasmijnrijst. Smakelijk!

×