Recept

Thaise curry

Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 2

Massman Kerrie

Massaman curry is een van de bekendere curry's uit Thailand - en terecht: het rundvlees is mals en geurig. De currysoep heeft een perfecte romige consistentie en een glanzende, rode textuur bovenop.

De smaak is zoet en pittig, maar niet te zoet. De aardappelen, uien en pinda's zijn perfect gekookt. Hemels en makkelijk te maken!

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Recept

Massman Kerrie

Moeite: Eenvoudig

Voorbereiding: 20 min.

Totale tijd: 45 min.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES

  • 1 kilo rundvleesfilet
  • 1½ kop dikke kokosmelk
  • 4 kopjes dunne kokosmelk (2 kopjes dikke kokosmelk met 2 kopjes water)
  • 50 gram gepelde pinda's, geroosterd
  • 6 uien (30g elk)
  • 2 aardappelen (100g elk)
  • 5 kardemomblaadjes
  • 10 kardemomzaadjes, geroosterd
  • 1 kaneelstokje (3-5 cm lang)
  • ¼ kopjes en 2 eetlepels palmsuiker
  • ¼ kopjes en 2 eetlepels vissaus
  • ¼ kopjes en 2 eetlepels tamarindepasta
  • 4 eetlepels sap van sinaasappels uit Sevilla
  • 4 eetlepels plantaardige olie

Kerrie pasta

(klop alle ingrediënten fijn)

  • 3 grote gedroogde pepers, ontdaan van zaadjes, grof gehakt en geroosterd
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 3 eetlepels gepelde sjalotten, fijngehakt, geroosterd
  • 2 eetlepels gepelde knoflook, fijngehakt, geroosterd
  • ½ eetlepel galangal, fijngesneden, geroosterd
  • 3 eetlepels citroengras, fijngehakt, geroosterd
  • 1½ eetlepel korianderwortels, fijngehakt, geroosterd
  • 1 eetlepel korianderzaad, geroosterd, in poedervorm
  • 1 theelepel kaneel, geroosterd, in poedervorm
  • 1 theelepel komijn, geroosterd, in poedervorm
  • 1 theelepel peper, geroosterd, in poedervorm
  • ½ theelepel nootmuskaat, geroosterd, in poedervorm
  • ½ theelepel kruidnagel, geroosterd, in poedervorm
  • ½ theelepel kardemomzaadjes, geroosterd, in poedervorm
  • 1 theelepel gegrilde garnalenpasta (gewikkeld in bananenblad)

Kook instructies

STAP 1

Maak het rundvlees schoon en dep het droog, snijd het doormidden. Giet de dunne kokosmelk in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en laat het 30 minuten koken. Haal het rundvlees uit de pan en snijd het in stukken van 5x5 cm. Doe het rundvlees terug in de pan en laat sudderen tot het gaar en zacht is.

STAP 2

Maak de aardappelen schoon en kook ze. Schil ze en snijd ze in stukken van 2,5x2,5 cm. Pel en halveer de uien. Kook 3 minuten en laat rusten in een bak.

STAP 3

Giet de plantaardige olie in een pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak tot het geurig is, voeg langzaam de dunne kokosmelk toe en roer goed. Voeg het rundvlees toe en laat op een laag vuur sudderen. Voeg de pinda's toe en laat sudderen tot het rundvlees zacht en gaar is.

STAP 4

Voeg suiker, vissaus, tamarindepasta, sinaasappelsap, kardemomblaadjes, kardemomzaadjes en geroosterde kaneel toe. Roer goed door.

STAP 5

Voeg aardappelen en uien toe. Zet het vuur hoger en kook nog 20 seconden. Pas de smaak aan en haal van het vuur.

STAP 6

Serveer in een kom. Je kunt dit gerecht serveren met komkommerpickeldip, ingemaakte gember of ingemaakte knoflook.

×