Gerechten voor de zomer

Koken met Bell: Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - het perfecte zomergerecht voor het gezin

.

Recept nr. 1

Pad Thai: Het Thaise familiegerecht

Voor het eerste recept in onze serie "Zomergerechten - De wereld rond" staat Bell weer in de keuken om een eenvoudig maar smaakvol gerecht te bereiden. Dit recept is een stevige maaltijd voor het hele gezin die gemakkelijk te bereiden is met verse ingrediënten.

Voor meer familierecepten kun je je abonneren op onze

Veel plezier met koken!

Pad Thai: Kookinstructies

Het originele recept gebruikt ingemaakte radijs, die wordt toegevoegd aan de pan, maar het kan ook worden weggelaten.

  1. Week de rijstnoedels: Week de rijstvermicelli 15 minuten in lauw water.

  2. Bereid de ingrediënten voor: Pel de sjalotten, halveer ze en snijd ze in fijne ringen. Was en reinig de lente-uitjes, snijd de groene delen in 3 cm lange stukken en halveer ze in de lengte, snijd het witte deel fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.

  3. Bereid de tofu en de eieren: Snijd de tofu in blokjes van 5 mm. Klop de eieren los in een kom. Was de mungbonen en laat ze uitlekken. Hak de pinda's grof en snijd de limoen in achtsten.

  4. Laat de noedels uitlekken: Giet de noedels af en laat uitlekken.

  5. Bereid de saus: Meng de kokosbloesemsuiker, tamarindepasta, vissaus en rode chilivlokken samen met 200 ml water in een kom.

  6. Verhit de pan: Verhit een pan (bij voorkeur een antiaanbakpan met lage zijkanten, 28 cm Ø) op middelhoog vuur en voeg 2 el olie toe. Fruit de sjalotjes en het witte gedeelte van de lente-ui en voeg na 30 seconden de knoflook toe. Zorg ervoor dat niets bruin wordt.

  7. Bak de tofu: Voeg de tofu toe en bak nog eens 30 seconden, al roerend met een houten spatel.

  8. Voeg de noedels toe: Voeg de noedels toe en meng alles goed door elkaar. Giet tweederde van het sausmengsel erbij en meng opnieuw goed. De pasta moet nu zacht zijn, maar niet papperig (het mag niet langer kauwbaar zijn). Voeg naar behoefte de rest van de saus toe.

  9. Bak de garnalen: Schuif met een houten spatel het pastamengsel op de ene helft van de pan. Voeg een scheutje olie toe aan de vrije ruimte en bak de garnalen 30 seconden aan beide kanten. Voeg ze toe aan de pasta.

  10. Bereid de eieren: Voeg nog een scheutje olie toe aan de vrije ruimte, giet het eimengsel erin, laat het kort opstijven en breek het met een spatel (het moet meer op een roerei lijken dan op een omelet). Zodra het is opgesteven, meng je het met het pastamengsel.

  11. Werk af en serveer: Voeg vervolgens mungboonspruiten, pinda's en het groene deel van de lente-ui toe, meng alles goed en bak verder tot de lente-ui greens een beetje zacht zijn geworden. Verdeel het gerecht over vier borden en breng op smaak met wat chilivlokken indien nodig. Serveer met partjes limoen om te besprenkelen.

Pad Thai

Gebakken Thaise noedels

Inleiding

Pad Thai is een iconisch gerecht dat elke bezoeker aan Thailand in verrukking brengt. Ons recept neemt je mee in de wereld van zachte noedels, gecombineerd met knapperige pinda's en een zoete en pittige saus, afgewerkt met verse bieslook, taugé en sappige garnalen. We hebben de geheimen van Aziatische kookwinkels onderzocht en brengen de essentie van dit onweerstaanbare gerecht rechtstreeks naar jouw huis.

Geschiedenis van Pad Thai

In 1939, toen Thailand ontstond uit het voormalige Siam, zette premier Phibun een ingrijpende nationale beweging in gang. Deze verandering gaf niet alleen vorm aan de identiteit van het land, maar beïnvloedde ook de eetgewoonten van de Thaise bevolking. In de loop van de nationale heropleving vervingen de traditionele Thaise rijstnoedels hun tarwe tegenhangers, een ingrediënt van Chinese oorsprong, in de kookpotten van het land.

Culinaire innovatie

Het resultaat was een gerecht dat meer beloofde dan alleen culinaire hoogstandjes: Pad Thai. De naam weerspiegelt zowel culinaire innovatie als patriottische trots, want "pad" betekent gebakken in de Thaise taal. Dit culinaire genot draagt de geest van Thailand uit en belichaamt de eenheid van traditie en culinaire innovatie.

Ons recept

Ons Pad Thai recept brengt de authentieke smaken van Thailand rechtstreeks naar je keuken. Laat je betoveren door de zachte noedels, knapperige pinda's en zoete en pittige saus. In combinatie met verse bieslook, taugé en sappige garnalen wordt dit gerecht zeker een favoriet in je huishouden.

Een cultuur van culinaire hoogstandjes

Pad Thai is meer dan alleen een gerecht - het is een stukje Thaise geschiedenis en cultuur. Probeer ons recept en ervaar de unieke combinatie van traditie en culinaire innovatie die Pad Thai zo onweerstaanbaar maakt.

×