Zwangerschap

Honing tijdens de zwangerschap

Voeding

Honing tijdens de zwangerschap

Een vers gezette koffie en een heerlijk broodje met honing of jam kunnen je ochtend zoeter maken. Vooral tijdens de zwangerschap moet je jezelf trakteren op ontspannende en plezierige momenten. Maar is honing eigenlijk wel toegestaan tijdens de zwangerschap? Het antwoord is ja, maar met mate!

Zwangerschap

Honing tijdens de zwangerschap

Toen ik mijn bedrijf startte tijdens mijn zwangerschap, ontdekte ik de kracht van gezond eten. Elke bewuste keuze voor voedzame voeding versterkte niet alleen mijn welzijn, maar legde ook de basis voor de gezondheid van mijn kind. Gezond eten tijdens de zwangerschap helpt je baby een gezonde start in het leven te maken."

- Bell Kink

Oprichter van Studio Belize®

honig-in-der-schwangerschaft

Honing tijdens de zwangerschap

Inhoud

  1. Honing - de gouden delicatesse van de natuur
  2. Mag ik honing eten tijdens de zwangerschap?
  3. De vele toepassingen van honing
  4. Honing bij hoesten
  5. Natuurlijke wondgenezing met honing
  6. Honing tijdens de zwangerschap - FAQ

1. honing - de gouden delicatesse van de natuur

Honing is al duizenden jaren een gewaardeerd natuurproduct dat in veel culturen wordt gebruikt als zoetstof en zelfs als betaalmiddel. Bijenhoning is een van de oudste natuurlijke geneesmiddelen van dierlijke en plantaardige oorsprong en werd gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Zelfs vandaag de dag zit honing nog in sommige medicijnen en is het een populair huismiddel.

Ingrediënten van honing:







- Vitamine K - Vitaminen van de B-groep - Vitamine C - Calcium - Magnesium - IJzer

Voordelen van honing:




- Bevordert de groei van darmbacteriën - Ondersteunt een gezonde darmflora - Verlicht ontstekingen in mond en keel door antibacteriële stoffen

2. Mag ik honing eten tijdens de zwangerschap?


Er zijn geen algemene bezwaren tegen honing tijdens de zwangerschap. Je kunt blijven genieten van warme melk met honing of het op je ontbijtbroodje smeren. Zelfs niet-industrieel verwerkte honing van imkers wordt over het algemeen als veilig beschouwd.

wickeltisch
Luiertafel
Veilig & mooi - met aankleedkussen

Belangrijke opmerkingen:




- Gebruik suiker, stroop, bruine suiker en dikke vruchtensappen spaarzaam - Tot 40 gram suiker per dag is toegestaan (ongeveer 30 geleibaby's of een halve reep chocolade) - Te veel suiker kan de bloedsuikerspiegel belasten en leiden tot zwangerschapsdiabetes.

3. Het veelzijdige gebruik van honing

Muesli van peer en walnoot met honing


Een evenwichtige voeding is belangrijk tijdens de zwangerschap en als je borstvoeding geeft. Begin je dag met een voedzaam ontbijt:

wickeltisch
Luiertafel
Veilig & mooi - Met hoge zijvleugels

Ingrediënten (voor 1 portie):











- 2 el gerolde haver - 2 tl gehakte walnoten - 2 tl sesamzaadjes - 2 tl honing - 2 peren - 2 tl citroensap - 300 g natuurlijke yoghurt - ½ tl kaneel Bereiding: Rooster de gerolde haver, walnoten en sesamzaadjes in een pan zonder olie. Voeg dehoning toe en laat kort karamelliseren. Snijd terwijl het mengsel afkoelt de peren in blokjes en besprenkel met citroensap. Breng de yoghurt op smaak met kaneel en voeg het afgekoelde noten-, havermout- en honingmengsel en de stukjes peer toe.

Honing lippenbalsem


De lippenbalsem hoort in de ziekenhuistas, want droge lippen komen vaak voor tijdens de bevalling. Een honingbalsem voor de lippen is gemakkelijk zelf te maken:

Ingrediënten:






- 30 ml amandelolie - 1 theelepel honing - 10 g bijenwas Bereiding: Smelt de ingrediënten op een laag vuur en roer het mengsel goed door. Giet alles in een steriele pot en laat afkoelen. Sluit het potje dan pas af. De honing lippenbalsem is vier tot zes maanden houdbaar.

wickeltisch
Luiertafel
Veilig & mooi - modulair uitbreidbaar

4. Honing tegen hoest


Veel vrouwen nemen graag hun toevlucht tot huismiddeltjes tijdens de zwangerschap, omdat sommige medicijnen niet mogen worden ingenomen. Warme melk met honing kan helpen bij hoest, heesheid en verkoudheid. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is (ongeveer 35-40 °C) zodat de enzymen en helende ingrediënten behouden blijven.

5. Natuurlijke wondgenezing met honing

Wonden kunnen ontstaan na de geboorte. Honing kan de wondgenezing bevorderen, bijvoorbeeld bij littekens van een keizersnede, nadat de initiële wondgenezing is voltooid. Van honing wordt verondersteld dat het een antibiotische werking heeft en het wordt steeds meer gebruikt op medisch gebied. Medicinale honing kan helpen bij open wonden, brandwonden en oudere littekens. Vraag je arts of verloskundige naar een mogelijke behandeling met honing.

wickeltisch
Verschoontafel
Veilig & mooi - Voor gebruik na de luierperiode

6. Honing tijdens de zwangerschap - FAQ

Mag je honing eten tijdens de zwangerschap?

Als je zwangerschap gezond is, staat niets je in de weg om met mate honing te eten.


Hoeveel honing mag je eten tijdens de zwangerschap?

Tot 40 gram suiker per dag is toegestaan.


Wanneer en waarom is honing niet toegestaan tijdens de zwangerschap?

Te veel suiker kan de bloedsuikerspiegel belasten en leiden tot zwangerschapsdiabetes. Je hoeft niet alles op te geven als je zwanger bent. Er zijn genoeg lekkernijen waar je van kunt genieten.

Dit artikel

De informatie in dit artikel is verkregen uit betrouwbare, gespecialiseerde en openbaar toegankelijke bronnen. De gegeven aanbevelingen en adviezen zijn niet bedoeld als vervanging van medische zorg door gekwalificeerde specialisten. Je moet altijd je arts raadplegen als je vragen hebt over je gezondheid of voor diagnose en behandeling.

Ook interessant: Data tijdens zwangerschap

×