Thai

CURRY

Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

Recept nr. 4

Panang curry

(PANANG NUEA]

Panang curry met rundvlees is een van de bekendste curry's in de Thaise keuken. We vinden vaak bouillonachtige gerechten in de Thaise keuken - de panang curry druipt echter langzaam van de lepel door de pinda's. De textuur van panang curry is glanzend, maar er drijft geen olie op het oppervlak. De kleur is donkerrood. Het rundvlees is mals en door en door gaar. Het is pittiger dan choo chee curry. Panang Nuea is erg aromatisch zonder dat een enkele smaak overheerst.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Moeite: Eenvoudig

Voorbereiding: 20 min.

Totale tijd: 30 min.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES

  • 300 gram ossenhaas

  • 1 kop heldere dunne kokosmelk om het vlees in te koken (4 koppen dikke kokosmelk gemengd met ½ kop water)

  • 1 kop dikke kokosmelk

  • 1 kop dunne kokosmelk (½ kop dikke kokosmelk gemengd met ½ kop water)

  • 1 eetlepel vissaus

  • 1 eetlepel palmsuiker

  • ¼ kopje Thaise basilicumblaadjes

  • 3 kafferlimoenblaadjes, fijngehakt

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • 2 eetlepels geroosterde pinda's, gemalen

PANANG CURRYPASTA (MENG ALLE INGREDIËNTEN GOED)

  • 6-7 grote gedroogde pepers, ontdaan van zaadjes, geweekt in water om zacht te worden en fijngehakt

  • 1 theelepel gemalen zeezout

  • ¼ kopje gepelde sjalotten, fijngehakt

  • 2 eetlepels gepelde knoflook, fijngehakt

  • ½ eetlepel galangal, fijngehakt

  • 1½ eetlepel citroengras, fijngehakt

  • 1 eetlepel korianderwortel, fijngehakt

  • 1 eetlepel kafferlimoenschil, fijngehakt

  • 1 eetlepel korianderzaad, geroosterd en gemalen

  • 1 theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen

  • ¼ theelepel gemalen peper

  • 1 theelepel garnalenpasta


BEREIDINGSTIPS

  1. De textuur van het gerecht is dik en grof omdat er pinda's in zitten. Komijn maakt de panangpasta ook geurig.

  2. In plaats van rundvlees kan ook varkensvlees of kip worden gebruikt. Het varkensvlees moet ook gaar worden gekookt in dunne kokosmelk. De kip hoeft echter alleen te worden voorgekookt voor gebruik in dit gerecht.


STAP 1

Maak het rundvlees schoon en dep het droog. Snijd het in kleine stukjes. Giet de helft van de heldere, dunne kokosmelk in de steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en laat sudderen tot het voorgekookt is.

STAP 2

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak tot deze geurig is. Voeg geleidelijk een half kopje van de dikke kokosmelk toe. Bak en roer tot het geurig is en de olie naar het oppervlak drijft. Voeg de pinda's toe en roer goed.

STAP 3

Voeg het rundvlees toe en blijf bakken. Voeg de kaffir limoenblaadjes toe en breng op smaak met vissaus en suiker. Voeg de resterende dunne kokosmelk toe en blijf roeren. Laat op een laag vuur sudderen tot het vlees zacht is. Voeg de overgebleven dikke kokosmelk toe en roer goed.

STAP 4

Voeg de Thaise basilicum toe en zet het vuur uit. Serveer in een kom. Garneer met rode peper en Thaise basilicumblaadjes.

Ontdek nu het recept voor Pad Thai!

×