Thai

Curry Vegetarisch

Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 5

Rode Thaise veganistische curry

Deze vegan Thaise curry is een van mijn favoriete Thaise curry's. Hij zit vol pittige smaken, maar is tegelijkertijd ook mild. Door een beetje limoensap toe te voegen, krijg je een lichte, frisse smaak. Traditioneel wordt de curry gegeten met vis en is hij nogal zuur en soepachtig. Ik geef de voorkeur aan een iets romigere versie met veel kokosmelk en vervang de vis door seitan of koningsoesterzwammen. Veel kleurrijke groenten zijn een must bij deze curry! Veel succes!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Thai Curry Vegetarisch

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 30 min.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PORTIES

  • 2 el rode currypasta

  • 1 eetlepel suiker

  • 1-2 theelepels sojasaus

  • minstens 400 ml kokosmelk

  • een beetje plantaardige olie

  • 300 g plantaardige eiwitten (bijv. seitan / tofu) of koningsoesterzwammen

  • 2 handenvol van je favoriete groenten (bijv. courgettes, wortelen, aardappelen of paprika's)

  • 1 limoen

  • optioneel Thaise basilicum / koriander als garnering


STAP 1

Was de groenten en snijd ze in gelijke stukken. Leg opzij.

STAP 2

Snijd de seitan/tofu/koninklijke oesterzwammen (wassen) in hapklare stukken. Bak de seitan/tofu/koninklijke oesterzwammen in olie tot ze knapperig zijn. Zet opzij.

STAP 3

Verhit nu de pan, voeg een beetje plantaardige olie toe en bak de rode currypasta. Hoe lang? - Tot de smaken zich hebben ontwikkeld en de kamer naar curry ruikt. Houd het vuur in de gaten en regel het. Schud nu de kokosmelk en voeg 100 ml toe aan de pan; roer met de currypasta tot een romige massa.

STAP 4

Voeg een beetje suiker toe aan de pan samen met de groenten en 1/2 glas water of bouillon. Giet dan de rest van de kokosmelk erbij, voeg de seitan/tofu/groenten toe en laat verder koken op middelhoog vuur.

STAP 5

Zet de kookplaat uit - nu het belangrijkste: breng op smaak! Proef eerst. Breng dan op smaak volgens de 5 smaakcomponenten balans (heet-zuur-zoet-zout-umami)! Dus een beetje vissaus voor zout-umami, suiker voor zoet, limoensap voor zuur & eventueel meer currypasta voor pittig. Garneer met kruiden en serveer op warme jasmijnrijst. Smakelijk!

×