Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 19

Thaise curry met varkensvlees (pikant)

Als je in het zuiden van Thailand langs een kraampje met straatvoedsel loopt, vind je ook moo kua gling in een grote kom. Het ziet er misschien onschuldig geel uit, maar de pittigheid slaat echt alles. Voor mij is het een haat-liefdeverhouding tussen de ongelooflijke smaak en de pittigheid. De naam kua gling (bakken en rollen zonder olie) komt van de bereidingswijze, waarbij het varkensvlees zonder olie wordt gebakken tot het gaar is. De currypasta wordt dan toegevoegd en gesauteerd tot het mengsel droog is en rond de pan kan worden "gerold". Het varkensvlees is mals. Dit gerecht is geurig en droog, terwijl de currypasta aromatisch is. De zoute smaak overheerst de pittige smaak en is niet zoet.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor meer familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 15 min.

Totale tijd: 40 uur

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES

  • 500 gram varkensvlees

  • 5 jonge kaffir limoenblaadjes, fijngehakt

  • 1 rode chilipeper, diagonaal gesneden

groenten

  • Bittere bonen,

  • Look Nieng (Djenkol bonenvrucht),

  • loden boomzaden en jonge bladeren,

  • slangenbonen,

  • gevleugelde bonen,

  • komkommer

  • tijgerkruid,

  • jonge bladeren van de cashewnotenboom

  • vijgen

Currypasta (klop alle ingrediënten door elkaar)

  • 30 grote gedroogde pepers, ontpit en geweekt, overtollig water eruit geknepen, fijngehakt

  • 2 theelepels zeezout

  • 3 eetlepels sjalotten, fijngehakt

  • 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

  • 1½ eetlepel fijngehakte galangal

  • ¼ kopje citroengras, fijngehakt

  • 1 eetlepel kafferlimoenschil, fijngehakt

  • 1½ eetlepel kurkuma, fijngehakt

  • 10 peperkorrels

  • 1 eetlepel seizoensgebonden garnalenpasta


BEREIDINGSTIPS

  1. De currypasta heeft al een heel sterke smaak, dus het is niet nodig om het gerecht verder te kruiden.

  2. Suiker wordt ook niet gebruikt in dit gerecht.

  3. Kaffir limoenblaadjes moeten jong zijn zodat hun smaak de currypasta niet overheerst.


STAP 1

Was het varkensvlees en dep het droog. Snijd in dunne plakjes. Bak het varkensvlees op een middelhoog vuur zonder olie tot het droog is. Voeg de currypasta toe en roer tot het goed gemengd en geurig is. Zet het vuur uit en bestrooi met de kaffir limoenblaadjes en meng goed.

STAP 2

Leg op een bord en garneer met dungesneden rode chilipeper. Serveer met warme gestoomde rijst en een selectie verse groenten.

×