Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 6

GEROOSTERDE KIP MET KROKANTE CASHEWNOTEN

Gai Pad Med Ma-Muang - Goede dingen hebben tijd nodig. De knapperige cashewnoten kenmerken dit recept. Er groeien prachtige cashewnoten in Thailand - die hier worden geglazuurd met de saus, waardoor ze glanzen maar niet te kleverig worden. De uien zijn goed gekookt. De algehele smaak van het gerecht is in balans.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor meer nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 15 min.

Totale tijd: 30 min.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES

  • 300 gram kipfilet

  • ½ eetlepel donkere zoete sojasaus

  • 1 eetlepel bloem

  • 1 kopje geroosterde cashewnoten

  • 1 kopje geschilde uien, in vieren gesneden in 10 cm dikke stukken

  • 1 lente-ui, in staafjes van 5 cm gesneden

  • 1 morille, diagonaal gesneden

  • 1 geroosterde grote gedroogde Spaanse peper, in stukjes van 2 cm gesneden

  • ½ kopje plantaardige olie om te bakken

Pansaus

  • 2 eetlepels gebakken chilipasta (nam prik pao)

  • 1½ eetlepel gepelde knoflook, fijngehakt

  • 4 eetlepels water

  • 1 eetlepel vissaus

  • 2 theelepels tamarindepasta

  • 1 eetlepel plantaardige olie


BEREIDINGSTIPS

  1. Als je kant-en-klare of ingeblikte gebakken chilipasta koopt, kies dan voor de minder pittige varianten en breng ze op smaak met tamarindepasta.

  2. Uien moeten alleen kort worden gebakken op hoog vuur gedurende 20 tot 30 seconden voordat de pan onmiddellijk van het vuur wordt gehaald. Anders worden de uien zacht.

  3. Je kunt blokjes groene, gele en rode paprika toevoegen voor een voedzamer, kleurrijker en smakelijker gerecht.


STAP 1

Om de jus te bereiden, verhit je de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gebakken chilipasta en het water toe en roer goed. Voeg vervolgens de vissaus en tamarindepasta toe en blijf roerbakken, zet dan het vuur uit.

STAP 2

Maak de kipfilet schoon en dep droog. Snijd horizontaal in dunne stukken. Meng de kip in een kom met de donkere zoete sojasaus en laat ongeveer 20 minuten marineren.

STAP 3

Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Meng de kip lichtjes met de bloem en bak tot de kip aan beide kanten gebakken is. Haal de kip eruit en laat uitlekken.

STAP 4

Verwarm de saus al roerend in een pan op laag tot middelhoog vuur, voeg dan de kip toe en roer goed. Voeg de uien, rode pepers en lente-uitjes toe en roerbak tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn. Zet het vuur hoger, voeg de cashewnoten toe en bak kort mee, zet dan het vuur uit.

STAP 5

Serveer op een bord, gegarneerd met gefrituurde gedroogde pepers.

×