Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 16

HETE ZURE SOEP
MET KIP - NORDIC STIJL

Stel je de heerlijke kippensoep voor die heel traditioneel is in Duitsland: dampend heet, rijk, troostend, heerlijk. Combineer dit met verse Thaise kruiden zoals citroengras, galangal en zoete sjalotten - en met warme Noord-Thaise specerijen. Het resultaat is Yum Jin Gai! De kip is mals en heerlijk geurig. Het gerecht lijkt op Tom Yum Gai, maar heeft minder soep en is niet zo dik. Tom Yum mag dan een basiscursus pittige Thaise soepen zijn, Yum Jin Gai is een serieuze les. De zure smaak overheerst de licht pittige en zoute smaak. Het gerecht ruikt naar Vietnamese koriander en de andere ingrediënten uit de dressing.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor meer nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 45 min.

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES

  • 300 g kipfilet

  • 1 stengel citroengras, in korte stukjes gesneden

  • 3 blaadjes kafferlimoen, gescheurd

  • 5 plakjes galangal, dun gesneden

  • 4 kopjes Vietnamese korianderblaadjes

  • 1 lange koriander (20 g), grof gehakt

Dressing: Klop alle ingrediënten fijn.

1 grof gehakte grote gedroogde Spaanse peper, geroosterd

1 theelepel gemalen zeezout

3 eetlepels gepelde sjalotten, fijngehakt en geroosterd

1/2 eetlepel gepelde knoflook, fijngehakt en geroosterd

2 eetlepels limoensap

1 eetlepel vissaus

3 kopjes water

2 gehakte grote gedroogde chilipepers, geroosterd


STAP 1

Breng een pan water aan de kook. Voeg de kip toe en kook tot de kip gaar is. Haal de kip eruit om af te koelen. Trek de kip in kleine stukjes en doe ze in een kom. Zeef de gekookte kippenbouillon in een aparte pan.

STAP 2

Verwarm de kippenbouillon op middelhoog vuur. Roer de fijngemaakte dressingingrediënten erdoor en laat verder koken tot ze geurig zijn. Voeg de galangal, citroengras en kafferlimoenblaadjes toe. Breng aan de kook en voeg de kip toe. Roer goed door.

STAP 3

Breng op smaak met limoensap en vissaus. Voeg de Vietnamese koriander en lange koriander toe. Roer goed en haal van het vuur.

STAP 4

Serveer in een kom, bestrooi met gebakken pepers en Vietnamese koriander.

×