Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin
.
GEVORTE
VARKENSBUIK
Dit gerecht heeft Chinese wortels en is ingeburgerd in het zuiden van Thailand. Elke provincie in Zuid-Thailand kan een andere naam hebben voor dit gerecht. In Phuket heet het "Moo Hong", terwijl het in Krabi "Moo Kong" wordt genoemd. Het varkensvlees en de huid zijn mals en donkerbruin van kleur. De smaak moet zoet en zout zijn, maar nooit te zoet. Het is supermakkelijk en geeft je maximale smaak met minimale inspanning!
Abonneer je op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.
Veel plezier met koken!
Veel plezier met koken!
Kookinstructies
Moeite: Gemakkelijk
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 3,5 uur
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES
-
1 kilo buikspek
-
1 eetlepel korianderwortels, fijngehakt
-
1½ eetlepel gepelde knoflook, fijngehakt
-
1 theelepel witte peper, gemalen
-
1½ eetlepel donkere sojasaus
-
1 eetlepel gemalen zeezout
-
¼ kopje palmsuiker
-
1 eetlepel tamarindepasta
-
1 eetlepel vissaus
-
4 kopjes water
BEREIDINGSTIPS
-
Varkensbuik of varkensnek wordt aanbevolen in plaats van varkenslende voor een sappig en vochtig resultaat.
-
Dit gerecht is goed te combineren met andere hartige gerechten.
STAP 1
Stamp met een stamper en vijzel de korianderwortels, knoflook, peper en zout tot een gladde massa.
STAP 2
Was het buikspek en dep het droog, snijd het daarna in stukken van 2-3 cm. Meng het varkensvlees met de korianderwortel, knoflook en peperpasta en voeg vervolgens donkere sojasaus en vissaus toe. Marineer het varkensvlees 3 uur of een nacht.
STAP 3
Bak het varkensvlees op hoog vuur tot het goudbruin en geurig is en haal van het vuur.
STAP 4
Doe het varkensvlees in een steelpan, voeg water toe (het varkensvlees moet volledig onder water staan) en kook op middelhoog vuur tot het varkensvlees zacht is. Voeg tamarindepasta en suiker toe. Zet het vuur laag en kook verder tot het varkensvlees mals is of tot het water gereduceerd en ingedikt is. Zet dan het vuur uit. Serveer met rijst of andere pittige curry's.