Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

Recept nr. 17

Pittige Thaise curry met rundvlees

Als je van pittig eten houdt, dan moet je zeker nuea gaeng prik proberen. Het is waarschijnlijk een van de heetste en pittigste gerechten uit de Thaise keuken. Je vindt het op bijna elke hoek in Thailand. In Duitsland is het minder bekend, omdat het te pittig is voor de gemiddelde westerse smaakpapillen. Het is een heel eenvoudig gerecht. Het rundvlees moet mals en niet taai zijn, terwijl de curry een dikke consistentie heeft en niet lopend is. Het recept combineert pittigheid en de zoute smaak op een unieke manier met de smaak van de currypasta.

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor meer nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 10 min.

Totale tijd: 3,5 uur

INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES

  • 500 g malse ossenhaas

  • 1 theelepel palmsuiker

  • 5 kafferlimoenblaadjes, gescheurd

  • 2 kopjes water

  • Geroosterde gedroogde pepers voor garnering

Currypasta (klop alle ingrediënten door elkaar):

  • 6 grote gedroogde pepers, ontdaan van zaadjes, geweekt, daarna overtollig water eruit geknepen, fijngesneden

  • 1 theelepel gemalen zeezout

  • ¼ kopje gepelde sjalotten, fijngehakt

  • 1½ eetlepel gepelde knoflook, fijngehakt

  • 1½ eetlepel galangal, fijngehakt

  • 3 eetlepels citroengras, fijngehakt

  • 1 eetlepel kurkuma, fijngehakt

  • 20 peperkorrels

  • 1½ eetlepel garnalenpasta


BEREIDINGSTIPS

  1. Gebruik mals rundvlees zoals entrecôte of filet. Dit verkort de bereidingstijd.

  2. Koop het rundvlees de dag voor het koken en koel het om het natuurlijke malsheidsproces van vlees zijn werk te laten doen.

  3. Door het vlees overdwars te snijden wordt het malser in plaats van taai.


STAP 1

Was het rundvlees en dep het droog. Snijd in dunne reepjes en zet apart.

STAP 2

Doe 1 kopje water in een pan en breng aan de kook. Voeg de currypasta toe en vervolgens het rundvlees. Zodra het rundvlees bijna gaar is, voeg je de suiker toe en roer je. Voeg nog een kopje water toe en zet het vuur laag. Kook tot het rundvlees zacht is en de curry dikker wordt. Scheur de kaffir limoenblaadjes door de curry en haal van het vuur.

STAP 3

Serveer in een kom en garneer met gefrituurde gedroogde pepers. Serveer met een selectie van verse groenten.

×