Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin
.
Thaise curry met rijstnoedels
Een van de populairste gerechten in het zuiden van Thailand. Het is als de spaghetti bolognese van de Thais. Er zijn zelfs restaurants die zich erin specialiseren en er zijn talloze variaties. Zelden te vinden in Duitsland - maar de eerste keer dat je het probeert, is het des te lekkerder! Als alles goed gaat, heeft de gehaktcurry een perfecte consistentie met een gladde textuur die niet klonterig is. De gele kleuren komen van de kurkuma. Het gerecht is pittig, intens van smaak en ruikt heerlijk.
Abonneer je op onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.
Veel plezier met koken!
Veel plezier met koken!
Kookinstructies
Moeite: Gemakkelijk
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 30 min.
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES
-
1 kilo verse rijstnoedels
-
1 kilo snorhaarvis
-
½ kop dikke kokosmelk
-
3½ kopjes dunne kokosmelk (1¾ kopjes dikke kokosmelk en 1¾ kopjes water)
-
3 kopjes water
-
2 stukjes kurkuma, in stukjes van 2-3 cm gesneden en licht geplet
-
1 teentje gepelde knoflook, fijngehakt
-
2 gepelde sjalotten, fijngehakt
-
1 stengel citroengras, fijngehakt
-
2 theelepels zeezout
-
4 blaadjes kafferlimoen, gescheurd
Currypasta (klop alle ingrediënten door elkaar)
-
Currypasta: Klop alle ingrediënten door elkaar.
-
40 grote gedroogde pepers, ontdaan van zaadjes, geweekt en fijngehakt
-
1 theelepel gemalen zeezout
-
3 eetlepels citroengras, fijngehakt
-
1½ eetlepel galangal, fijngehakt
-
1½ eetlepel kurkuma, fijngehakt
-
1 eetlepel kafferlimoenschil, fijngehakt
-
30 peperkorrels
-
2 eetlepels garnalenpasta
Groenten: komkommer, taugé, slangenbonen, tijgerkool, zoete basilicumblaadjes of een selectie van groenten met verse groenten en kruiden
Ingemaakte groenten: ingemaakte winde, bonen, aubergines en bittere bonen
BEREIDINGSTIPS
-
Whisker sheatfish heeft zeer dicht vlees dat luchtig wordt wanneer het wordt gehamerd. In plaats daarvan kan zeebaars worden gebruikt, maar het vlees daarvan is niet zo zacht als dat van de fluweelhuidige zeeduivel.
STAP 1
Was, ontschub en ontdarm de vis. Breng het water aan de kook en leg de vis in de pan. Voeg de kurkuma, knoflook, sjalotten, citroengras en zout toe en kook tot de vis gaar is. Haal de vis eruit en laat afkoelen. Haal het vlees van de vis en stamp het fijn in een vijzel. Zet opzij.
STAP 2
Giet de bouillon af waarin de vis gekookt werd. Breng aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg de dunne kokosmelk en de currypasta toe aan het mengsel. Breng aan de kook, voeg dan de gestampte vis toe en zet het vuur laag. Kook tot de curry dik is en voeg dan de kaffir limoenblaadjes en dikke kokosmelk toe. Zet het vuur uit als het weer kookt.
STAP 3
De curry kan worden gegeten met of op verse rijstnoedels samen met een selectie van verse en ingemaakte groenten.