Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin
.
Thaise varkensvleessalade met geroosterde rijst
Larb is een Thaise salade. Geen groentesalade zoals gewoonlijk, maar een vleessalade. Het varkensgehakt is heerlijk gekruid met vissaus, chilivlokken, limoensap en geroosterde kleefrijst om het vlees een knapperige textuur te geven. Het varkensgehakt is daardoor mals en plakt niet. De pittige smaak overheerst de zoute smaak, gevolgd door de zure smaak. De textuur is niet te droog met een geroosterde rijstsmaak. Het geheel wordt afgerond met een heerlijke selectie verse kruiden.
Abonneer je op onze nieuwsbrief voor meer familierecepten.
Veel plezier met koken!
Veel plezier met koken!
Kookinstructies
Moeite: Gemakkelijk
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 45 uur
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES
-
1 kopje gehakt varkensvlees
-
¼ kopje geschilde sjalotten, fijngehakt
-
5 eetlepels limoensap
-
2 eetlepels vissaus
-
2 eetlepels lange koriander, fijngehakt
-
¼ kopje citroenmelisseblaadjes
-
2 eetlepels gedroogde vogeloogpepers, geroosterd en in poedervorm
-
3 eetlepels galangal, fijngehakt, geroosterd en in poedervorm
-
2 eetlepels geroosterde rijst, fijngemalen in een blender
-
2 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt
Verse groenten en kruiden naar smaak:
Kool, tuinboon, komkommer, Vietnamese koriander, citroenmelisseblaadjes, bosui, dille
BEREIDINGSTIPS
-
Het varkensgehakt in dit gerecht wordt voor het koken gemengd met limoensap, vervolgens wordt het limoensap uit het varkensvlees geperst en dit sap wordt gebruikt om het varkensgehakt in een wok te koken. Op deze manier wordt het varkensvlees mals.
-
Je kunt ook kip gebruiken in plaats van varkensvlees
STAP 1
Meng het varkensgehakt met 3 eetlepels limoensap in een mengkom en schep de ingrediënten door elkaar. Knijp het limoensap uit het varkensgehakt, doe het in een wok en verhit het op middelhoog vuur. Voeg het varkensgehakt toe en roerbak tot het gaar is. Doe over in een mengkom.
STAP 2
Voeg de lange koriander toe en roer goed. Voeg de pepers toe en meng goed.
STAP 3
Voeg het limoensap, de vissaus en de sjalotten toe. Meng goed. Proef of het op smaak is. Voeg de geroosterde rijst toe en roer goed. Strooi de citroenmelisseblaadjes erover en roer langzaam.
STAP 4
Serveer in een kom, bestrooi met vogeloogchilipeper. Serveer met verse groenten en gestoomde kleefrijst.