Koken met Bell:

Samen koken we een authentieke Thaise maaltijd - perfecte gerechten voor het hele gezin

.

Recept nr. 9

Mango kleefrijst - Thaise stijl

Mango kleefrijst is absoluut een van mijn favoriete toetjes. Het smaakt het beste met verse Thaise mango's (in Duitsland worden deze verkocht als "vliegende mango's") en op kamertemperatuur.

Er zijn 2 manieren om dit dessert te maken. De eerste is de authentieke versie met Thaise kleefrijst, die van tevoren geweekt en gestoomd moet worden. De tweede en snellere versie is met rijstpudding of sushirijst; hier wordt de rijst gewoon gekookt in een pot. Hier maken we de tweede versie. De eerste versie vind je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor nieuwe familierecepten.

Veel plezier met koken!

Veel plezier met koken!

Kookinstructies

Moeite: Gemakkelijk

Bereiding: 10 min.

Totale tijd: 20 min.

INGREDIËNTEN VOOR 2-3 PORTIES

  • 100 g rijstpudding

  • 1 verse, rijpe mango

  • 4 el suiker

  • 1/2 - 1 theelepel zout

  • 250 ml kokosmelk

  • Wat munt en gehakte pinda's als garnering (optioneel)


BEREIDINGSTIPS

  1. Was de rijstpap minstens 4 keer om het overtollige zetmeel te verwijderen

  2. De rijstepap moet kleverig zijn maar niet klonterig


STAP 1

Was 100 g rijstepap meerdere keren in koud water en breng het dan aan de kook in een afgedekte pan met 130 ml koud water. Zodra het water licht borrelt, verlaag je onmiddellijk het vuur tot 30% en kook je tot al het water door de rijst is opgenomen. Haal dan de pan met rijst van het vuur en laat nog 10 minuten sudderen met het deksel erop.

STAP 2

Verwarm ondertussen de kokosmelk, suiker en zout in een pan op middelhoog vuur. Laat het inkoken tot een licht bubbeltje voor ongeveer 10 - 15 minuten, voeg een beetje suiker of zout toe indien gewenst.

STAP 3

Doe de gekookte rijst (mag niet meer beetgaar zijn!) in een kom en voeg ongeveer 90% van de kokosmelk dressing toe; bewaar de resterende kokosmelk in een klein kopje voor later. Meng nu voorzichtig de rijst met de kokosmelkdressing (siliconen spatels zijn ideaal hiervoor) en laat ongeveer 15 minuten staan.

STAP 4

Om te serveren, doe je wat kleefrijst in een dessertschaaltje, leg je er verse mangoreepjes op en garneer je eventueel met fijngestampte pinda's en een blaadje munt. Besprenkel met een beetje kokosmelkdressing net voor het opdienen. Eet smakelijk!

×